Dag 2 – En person jag vill träffa just nu

Hmm, det var en svår fråga, det finns så många! Men om jag måste välja en skulle det nog vara Bono, sångaren i U2. Dels för att jag personligen tycker att han har en av världens bästa sångröster, skriver fantastiska låtar och för att han är en av världens mest kända filantroper.

Han har bl.a intensivt propagerat för skuldlättnader i Tredje världen och informerat om dödliga sjukdomar i Afrika, inklusive AIDS, han var med i grundandet av organisationen DATA (Debt, AIDS, Trade, Africa). Dess uppgift är att upplysa om de orättvisa förhållanden västvärlden utsätter den afrikanska kontinenten för, varit med om att starta upp Product Red, som är ett varumärke för att samla in pengar till Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

Han var nominerad till fredspriset åren 2003, 2005 och 2006. Bono har erhållit hederspass från Bosnien och Hercegovina 1997 för sitt humanitära arbete under kriget i Bosnien. Den dåvarande presidenten utmärkte Bono som hedersmedborgare som uppskattning för hans humanitära arbete.

Detta är bara några saker som den här mannen har gjort..







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0